Stollen - Challenge Daring Bakers - Dec/2010




As official family recipes test pilot, I am in charge to report the present 2010 Dec. Challenge Daring Bakers. Here it follows my opinion:

As also responsible for the Family Department of Transportation, I was in charge of the important task of bringing home the ingredients, which I perfectly executed. Leandra performed his task perfectly as well. I may report the result of this family effort was successful and produced a STOLLEN (in capital letters, please) I had for so long dreamt about: Some 8 years of almost begging her for a good recipe. The resulting appearence, texture, flavor and taste had paid my patience and determination.

With nothing else to report,


Mario
Family Recipes Test Pilot

Dec., 12th 2010

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
The 2010 December Daring Bakers’ challenge was hosted by Penny of Sweet Sadie’s Baking. She chose to challenge Daring Bakers’ to make Stollen. She adapted a friend’s family recipe and combined it with information from friends, techniques from Peter Reinhart’s book.........and Martha Stewart’s demonstration.


Com este relatório, pouco resta acrescentar além das fotografias e do link pra receita!!!

Ok, ok, eu explico um pouco mais.

Eu fiz no mesmo dia, duas receitas. Uma assei no dia seguinte e a outra três dias depois.

A primeira, usei rum Malibu, um rum com sabor de côco, que o Mario odeia, para demolhar as passas! Na segunda usei rum gold, que ele foi comprar, conforme reporta acima.





Este eu fatiei e mandei pro pessoal do estaleiro. Segundo o Mario, durou menos de 5 minutos.









Não notei diferença de textura entre elas, tampouco de sabor, mas o "test pilot" preferiu a com Rum tradicional.

Como não tenho forma plana, a primeira assei em uma forma com abas. Ficou mais branca, mas não menos gostosa. A segunda, usei a mesma forma, mas emborcada, e como podem perceber, o Stollen ficou mais dourado.


É uma delícia. Recomendo!!!









O segundo


Obrigada Penny!

Comentários

  1. Ficaram lindos e aposto que deliciosos! O miolo parece tão fofo... parabéns!

    ResponderExcluir
  2. Your stollen looks fantastic! Makes me want to go and make another one!

    ResponderExcluir
  3. Uauuuu que elogio hein? Mas realmente parece muuuuuuuuuuuito bom!!!
    Lindo! E fofinho!
    Parabéns!

    ResponderExcluir

Postar um comentário

Postagens mais visitadas